laupäev, 16. veebruar 2008



Lõpuks jõudis kätte ka paber Kopenhaageni ülikooli välisüliõpilastalitlusest, et tõestada, et ma tõesti seal ka õppimas käisin. Ümbrikul on tänava nimi kirjutatud ehtsa õ tähega! Märkisin küll ära, et kui ehtsat õ'd ei saa kirjutada, siis pangu ø selle asemel. Mis on aga kummaline on see, et kiri on kleeperibaga kinni kleebitud ja teibi peale on löödud välisüliõpilastalitluse tempel. Veel on ümbrikul kaks nimega templit - Tallinn ja see siin pildi peal - loete selgelt? Jah - Deutsche post - Flensburg! Ei miskit templit stiilis "postimaks tasutud" ega ühtki marki. Ime, et post üldse sedasi tiirudega kohale jõudis, miks teist ikka otse Kopenhaagenis lennukile ei pandud - arumaeisaa!!



Vahetasin lõpeks raha ära. Kuna Petsil polnud mulle paberrahas 50 Taani krooni visata, siis andis kõik mündid, mis majast leidis - 40 taani krooni. Unustasin need rabinaga lennujaamas L.'i kätte üle anda ja kasutasin lennukis ära vaid 30 Taani krooni kohvi peale. Seega jäi veidi alles - tips üle 20 krooni suisa (rahakotti soppi oli enne ka mõni ununud kuigi enamiku münte andsin juba päev enne lahkumist L.'i kätte). Niisiis - mida teha 40 eeku väärt oleva mündiga Eestis. Uurisin vahetuskursse. Hansapangas oldi nõus andma 2,083 eeku ühe Taani krooni eest, Tavidis 2,086 krooni. Müntidega on aga lood veidi teised. Tavidi kodulehel lubatakse osta Taani ja Norra münte kursiga 1:1. St, et alla poole nende nominaalväärtusest samas kui euro, lati, liti ja rootsi krooni mündid on enamvähem okei hinnaga. Litid-latid isegi peaaegu õige hinnaga.
Kummaline on see, et tavid väidab end müüvat Taani krooni münte alla nende nominaalväärtust - 1,90 krooni. Seega siis saatsin kirja ja pärisin aru. Meilile vastas suisa marketingijuht, pidasin siis väikse ja vasakpoolse vihaga kirjavahetuse maha suisa ja kujunenud olukorras tegin ettepaneku (tsiteerin enda kirja Tavidi marketingijuhile):

"Peale selle teen ettepaneku, et väikses koguses täiskroonides münte (kas alla 5 või 10% või isegi 1 % ostetava rahasumma koguväärtusest) võiksite osta ka koos paberrahaga tavalise ostukursi alusel - see tagaks, et teie teenuseid rohkem kasutatakse. Ilmselt on vahel ka teisi minu suguseid kes tulevad ostma raha nt 5000 Eesti krooni näpuvahel ja küsivad "nii palju Taani kroone kui selle eest saab", selleks puhuks on ju hea veidi münte omada."


Veidi hiljem nägin, et emaili saatjat on guugeldatud aadressilt:
15 Feb, 15:40:17 Estonia mail.tavid.ee 3 Windows XP Explorer 7.0

(Selle blogi kaunteri andmed)

Õhtul käisin üritusel. Tagasiteel ootasin Kaubamaja kõrval trolli kui saabus "ekipaaz" ja hakkas kollast maanteemuhku häirima. Pildistasid jne. Oleksin võinud juba siis oma kaamera välja kookida, aga tegin seda alles kui trolliga sama seltskonda Estonia ees kohtasime:




Aga kommentaariks, et selle asemel, et maanteemuhu kallal jantida pidanuks "ekipaaz" hoopis kõrvalt suuri ja uhkeid mertseedest ja hondat maha võtma. Purjus neiud või vanem härra kõrvalt kommenteerisid, et ilmselt hummerit sellega juba ära ei veaks - ratta läbimõõt oleks liiga suur. Kollase maanteemuhu kliirents on suht hea ja kõrge ja rattad üsna auto otstes - madala halli mertseedese omanik jaksaks kindlasti kergemini maksta taksoarved koju ja parklasse auto järele minekuks ning muidugi ka auto veo kulu, mis ilmselt oleks üsna pirakas. Parastamise korral võiks loota, et ta auto vedamine rüüstaks ka kaitserauad/auto otsa alt ära. Loodan, et ta ei jõudnud enne "ekipaazi" tagasi saabumist oma autole järele tulla.

1 kommentaar:

Wikmanipoisilik džentelmen ütles ...

Põrnikas, mu sõber, põrnikas ;)

Minu blogide loend