reede, 23. märts 2007

Animatsiooni ja aiguse nädal

Huvitav, kas keegi on kunagi kirjutanud "Skandinaavia draakonite välimääraja"? Näiteks Hardangervidda kristallsilmne soomussaba? Või muud säärased imevigurid. Käisin esmaspäeval vaatamas koos E.'ga vaatamas "Paljude tellimuste restorani" ja "Ninja manuskript'i". Vaid kolmteist aastat, kuid ometi kõlab tehnikast läbi aeg. Tellimuste restoranil oli vaid venekeelne subtiiter, aga teksti oli ka ääretult vähe. Ninja manuskript oli üpris vägivaldne ja võitluslik. Julm.

Siinkohal mainin, et juba esmaspäeva õhtuks hakkas mu tervis veidi alla vanduma. Nüüdseks on nina ära hõõrutud ja heal juhul suudan üle elada ühe ärkveloleku tunni ühe paber taskurätikuga, tihti kulub rohkem.

Teisipäeval tegin tööd ... sai pooleteise kuu töö ära antud. Õhtul vajusin kodus magama juba üheksast, palavik tõusis. Kolmapäeva põdesin. Surmatõbe ei tundu olevat, aga ebamugav küll.

Niisiis esmaspäevast saati olid taskus piletid tänasele "Meremaa lugudele". Kui seda päeval ulme listi mainisin, siis sain kohe kurjakuulutavaid ähvardusi, et pole hea... aga selgub, et LeGuini teemal on juba varem filme tehtud ja need polevat tõesti kuhugi kõlvanud. No teame, et film ei kannata tavaliselt raamatut välja. Siingi oli film raamatuga üsna eriskummaliselt ümber käimas, kuigi pean häbiga tunnistama, et mõne aasta eest läbisegi loetud originaalid on mul halvasti meeles. Siiski ... ilus romantiline õnneliku poolse lõpuga anime. R. kurtis, et detaile oli vähe ...et võinuks olla rohkem, aga mulle meeldis see klassikalisus. Eriefekte nagu 3d liikumised oli vähe - mõned ratsutamised, kaugenemised, lähenemised ... ükd lend. Lõpp oli ehk pildiliselt tõesti kauneim, aga eks peagi ... aga selle klassikalise joonistus stiiliga, mis siit läbi kumas, on asi mitmeti palju ilusam ja nauditavam. Pole üleliigset ja alles jääb see oluline ... ilus.

Igatahes on kinos mõnus ... kui bassikõlaritest vuhiseb mööda ehtne draakon. Toob pisara silma.

Ahjaa - vaadake heas kvaliteedis flash trailerit - treiler.

Hakkasin eile "Ameerika psühhopaati" lugema ... kohutav asi, see lambakari, kes end eliidiks peab ...

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend