neljapäev, 27. märts 2008

Tiibeti meeleavaldus


Avastasin äkitselt kell 1610, et aeg juba nõnda kaugel on, et peaks kiirustama.

Jõudsin meeleavaldusele alles poole kuue paiku ehk pool tundi enne lõppu. Rahvas oli kohal, muusika käis, nägin veel Laari lahkumas ja Strandbergi kõnelemas. Riho Sibul - üks parimaid muusikuid - oli ka hilinedes oma autokooli sõidult kohale jõudnud ja esines - müts peas. Ilm oli kehvake ja ajalehtede hinnangud 100 inimesest olid pigem küll alahinnatud, ma arvan.


Vähemalt päris palju inimesi liikus edasi-tagasi, usun, et meeleavalduselt käis läbi vähemalt kaks-kolm korda rohkem inimesi kui pidevalt kohal olla võis suvalisel hetkel. Külma käes ei taha ju seista, minagi piirdusin 20 minutilise fototuuriga.





Pärast läksin EÜSi, sest nad olid väljakuulutanud Aljoša filmi, aga selgus, et väljakuulutus kehtis Tartu kohta - lihtsalt listi saadetud kirjas oli seda unustatud kirjutada!
Tallinnas tehti hoopis propagandat üritusele "Noored kooli" ja näidati filmilõigukesi meestest, kelle Rootsi peale sõda tagasi Nõukogude Liitu saatis. Nende seas küll vaid kümmekond eestlast, aga siiski. Diskusiooni jätkus kauemaks!


Peamiselt oli küsimus ka selles, et Rootsis ei õpetatud ega räägitud ei Eesti okupeerimise vältel ega pole ka hiljem palju räägitud, et mis siin ikkagi toimus. Küüditamised käinud läbi vaid ühest 1968. aasta õpikust, kus võrreldud USA tegevust Vietnamis ja Koreas ning siis tehtud tähelepanek, et ega NSVL ka päris puhas poiss ei ole, et tema on ikka ka pattu teinud ja inimesi ahistanud.




Kodu juures tegin veel mõned pildid lumisest Tšernogooriast-Monteneigrost-Mustamäest. Nagu ulmelistis paari päeva eest üks praegune ajakirjanik naljatas.



Tõepoolest - arvasin, et minu selle aasta suurim lumeelamus jääb Islandile, aga võta näpust - nüüd on Eestis rohkem lund kui Islandil jaanuaris oli!

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend