pühapäev, 25. mai 2008

Teen eesti rahvale ettepaneku saata järgmisel aastal eurovisioonile laul, mille tekst räägiks eesti rahva kannatustest nõukogude okupatsiooni all. Lisaks võiks refräänis mainida inimõiguste kehva olukorda tänasel Venemaal ja kutsuda venelasi üles demokraatia taastamisele. Eurovisiooni rahvuslikus eelvoorus võitnud lugu ei saaks Venemaa tsenseerida, selle loo oleks sunnitud Venemaa maha mängima ja saaksime levitada oma sõnumit nii Venemaal kui laiemas maailmas. Suhteliselt kindlalt ei jõuaks me eelvoorust edasi, aga see poleks ka tähtis, sest ka eelvoore mängitakse maha väga paljudes riikides ja järgmine aasta vahivad Eurovisiooni nagunii kõik venemaalased eranditult!

Igatahes, Venemaa on ehk järgmine aasta jamas seoses visiooniga. Niisugust üritust lihtsalt on väga raske tsenseerida! Spordiüritus Hiinas on oluliselt kergemini kontrollitav kui lauluvõistlus Venemaal, lauludel - erinevalt füüsilisest tegevusest - on olemas sõnum! Vähemalt teoreetiliselt. Olgu või nii mõttetu nagu "Sina poiss pead veel palju õppima enne kui saad aru minu salajasest kombinatsioonist".

Lätlastel läks suhteliselt edukalt. Selgub, et ka nemad on Iirimaal tööl! Igatahes nende loo võit naeruvääristanuks ka glamuurset visiooni, aga võidust jäi puudu 10 kohta kahjuks.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend