pühapäev, 11. juuli 2010

Oh mis päev - TiinaTiina otsustas valida sellise metsatee, et suisa kohutav - 2 km rohtunud rada. A. otsustas minu keelitustest hoolimata Taaralinnast Põlvamaale oma vastsoetatud uhiuue Scotti võidusõidurattaga tulla, oli Reolas pidurdamise tagajärjel oma rattaga (maantee oma, 1 cm laiuse kummiga ja imekerge) kukkunud. Peale temaga paari tundi ringi sebimist jõudes Maarjamõisa erakorralises meditsiinis öeldi, et ta puusaliigese sidemes on rebend ning mõra ja ta tuleb vähemalt neljaks-viieks päevaks hospitaliseerida ja opile saata. Uhh ... Ja jube nunnu oli kuidas pardiema 7-8 pojaga julgelt üle tee marssis Ülenurme taga ... see tähendas küll äkkpidurdust, aga ellu jäid.

4 kommentaari:

Liisi . ütles ...

Jubenunnud on jah need noored loomapered, aga pagana ohtlikud. Minu äkkpidurdus pisikeste rebaste ees lõppes vastassuunavööndis (ilm oli parajalt vihmane). Õnneks, kedagi vastu ei tulnud, aga väga hirmutav tunne oli see, kui pidurduse peale auto lihtsalt 180 kraadise pöörde tegi,

lontu lõvikutsu ütles ...

No täpselt, täna oli õnneks ilus suvepäev, vihmata ja hea nähtavusega.

Autoõpetaja Tõnu ütles loengus, et kui loom on väiksem kui põder, siis ärge rooli keerake ... põdra puhul võib otsasõit olla pea sama ohtlik kui suurel kiirusel tehtud äkiline roolikeeramine. Võimalik on lõpetada metsas puu vastas ... Ammugi siis pidurdamine ABS süsteemita autoga libedal pinnakattel ... (nagu minul oleks). Igapäevane venerulett ...

r2ndrott ütles ...

Noh, see reegel on väga mõistlik, et väiksele loomale otsasõitu pole vaja vältida. Ma arvan, et pidurduse tagajärjel pannkoogiks muutunud auto ei ole enam nii nunnu kui need loomakesed, kelle pärast selline asi juhtus.

Aga mis puutub TiinaTiinasse, siis sa võiksid selle enda tarbetust sajakordselt tõestanud tegelase kasutamisest loobuda ja kasutada hoopis kombinatsiooni inimkaardilugeja+põhjalik teedeatlas - töötab palju kiiremini ja paremini, julgen väita oma kogemusest ;)

lontu lõvikutsu ütles ...

TiinaTiina on täitsa tarviline abimees, reedel Torist Tartusse sõites viis väga õiget teed mööda. Pealegi tuletab ta üksi sõites meelde kui kogemata jalg liialt pedaalile vajuma kipub. GPS ja väiksed kruusateed ning GPS ja teederemont ei käi aga hästi kokku ... eile püüdis massin esmalt Karlovast Piibe maanteele juhtida, siis kippus kangesti nõudma, et ma Imavere ristis ära pööraks ... peab Tiina arvuti külge ühendama - kuna seda mitu aega tehtud pole, siis arvab ta igasugu asju.

Minu blogide loend