kolmapäev, 12. juuni 2013

Virtsu-Kirbla-Rumba-Vana-Vigala-Märjamaa-Tallinn

Seoses meedias ähvardatud teeremondiga Kasari ja Kullamaa vahel, mille tarbeks on teel ajutised foorid ja kuni poole tunnised seisakud, sai prooviks sõidetud sel nädalal saarte vahet mööda huvitavamat teed. Pikkust tuli lisaks ehk 5-6 km, rohkem häirib ehk vahepeal metsade ja soode vahel oma 15 km kruusateed, aga see oli erinevalt põhja Saaremaa treppi sõidet kruusast üsna korralik - treppi polnud kusagil, tihti oli lahtine kruus rattaradadelt välja lennanud ja ilus kõva pind all. Võis täiesti seitsmekümne-kaheksakümnega minna, palju pikki sirgeid lõike ka. Huvitav on Rumba sild - omal ajal on seal kaks silda olnud, aga kitsarööpmelise raudtee sulgemisega seoses on maantee raudteesillale suunatud ja vana maanteesild hävinud. Tee on kitsas, pühapäeval tuli sel teel 3-4 masinat vastu ka, silla mõlemal kaldal oli üks auto aega parajaks tegemas (ühel pool puhkusauto ja teisal Nissan Cashcow, "Rahalehm", millel pidi Austraalias seoses kohaliku häälduseripäraga hoopis teine nimi olema).

Muidugi ei soosinud seda teekonda Tiina-tiina, soovis koguaeg juhatada teisale. Vana-Vigalas õnneks taipasin kaardi juures seisatada, et juhatatud tee Sillale (Kullamaa juures) valeks tõdeda. Tegelikult sai Rumba kaudu kiiremini, lõppkokkuvõttes täpselt algselt ennustatud ajaga, aga vahepeal näidati üle poole tunni enamat ennustuseks.

Nüri oli üks lõiguke Rumbast Kirbla suunas, mis on ka remondis - mis mõttes pannakse ainuke võimalik lühem ümbersõidutee täpselt samal ajal remonti kui suur peatee? Ütleme nii, et see väike rada suurt koormust ei kannataks küll. Täna tagasi tulles oli brigaad peal - kangas pandi maha ja tuli oodata kui vanakooli teehöövel uue liiva laiali ajas mööda seda. Samas see viivitus üle 10 minuti küll ei teinud. Tagasiteel tegime väikse viivituse Märjamaal, et kõhtu täita kohalikus rahvasööklas. Linna suunas oli üsna kiire ja ajapeale minek, seepärast sai välditud pikka ja auklikku Vabakat ja eelistatud Viljandi maantee uut liiklussõlme Luigel linna sisse sõiduks (teekonnapiltidel).



Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend