esmaspäev, 2. aprill 2007

Tulilinnu streik

Paaril viimasel nädalal on Tulilind paar korda keeldunud startimast hommikuti. Täna tegi samuti, aga keeldus startima ka teisel ja kolmandal korral. Isegi kümnendal korral ei tulnud pilt ette ja lihtsalt üks ja üsna vale tuluke põles esipaneelil. Lõppuks heitsin meelt ja suundusin töö manu.

Poole kuue ajal kihutasin läbi Mustamäe taha Tevalosse ja hankisin ülemineku, et 2,5 tollist kõvaketast 3,5 tollise ketta otsikusse ajada (tavalisse lauaarvutisse st). Läksin pärast veel tööle tagasi.

Õhtul koju jõudes proovisin veelkord - kutu-mis-kutu. Kruvisin siis kaaned alt lahti, tirisin kõvaketta välja ... kookisin mäludel kaane maha ja imestasin, et sügisel Beestingust (seal muide 2,5 tollise ketta üleminekut polnud, ainult välised karbid ligi 500 kr eest) hangitud mälu peal olev paber on nii pleekinud ja tuhm juba, veidi pruunikas trükivärv - nagu kõrbenud. Aga siis tuli mõte, et ehk on süü läbi põlenud mälus - lükkasin aku tagasi taha, näpp nupule - ja voilaa! - pilt tuli ette!

Panin siis ettevaatlikult ketta ja teise mälu ka tagasi - ikka töötas! Lõpuks julgesin sulgeda ka luugid ja kruvid tagasi keerata. Tundub, et tolm teeb liiga. Või on ikkagi oht mõneks tõsisemaks riistvara hädaks.

Pühapäeval just arvutasin, et viimase 11 aasta jooksul (novembris 1996 hankisime perele esimese arvutaja - 486DX4 100 mhz) on kulunud arvutustehnikale ja lisaseadmetele üle 81 k raha. Arvestamata väiksemaid lisaseadmeid nagu hiired või osalt ka mõned ram'i kivid, küll arvestades kõvakettaid ja cd-rome (viimastele kokku vist oma kümnendik summast, eriti ühe varase cd-röstri süül).

Niisiis - peab optimeerima kulutusi ... tuleb pidada piiri, sest on muid ja lõbusamaid lõbusid.

1 kommentaar:

Hundioru Nirti ütles ...

Ma ei saa ikka üle ja ümber, et kivid ja röster on nii pingutatult-tehtult veider kõneviis, et sure maha ;D

Aga kui hakata kulutusi kokku võtma, siis võib lolliks minna. Usun, et me oleme lihtsalt kõrist sisse ajanud 200-300 tuhande krooni väärtuses toitu, kui mitte rohkem.

Makes me wonder...

Minu blogide loend