pühapäev, 14. oktoober 2007

Niisiis kultuuriöö - olin veidi segaduses ja ärevil, sest lisaks kultuuriööle oli plaanis olulisemaid asju - neist hiljem.

(Ah esiteks üks seostumatu pilt ülikooli ajaloo osakonna ühelt seinalt - pilte on ka ülikools üsna palju väljas - sedakorda siis tegu Kreekaga, aga mis täpselt aru ma ei saa - sõda Bulgaariaga? Teise ilmasõja lõpu kommunistid?)

Käisime albaanlaste moshees, vaipadel. Vaatasime raekoda eest - seal üritasid nööride otsa riputatud neiud õllekastide virna enda all kõrgemaks laduda, vaatasime raekoda seest - väga uhke läbi kolme korruse saal rahvale ja ülal veel kõigi Taani linnade ja linnakeste vappidega vapisaal. Tõesti kolosaalne - tundub, et raekoda on seest suurem kui väljast.

Jõudsime Christiansborgi juurde ja seal ei tahetud mind ilma märgita sisse lasta, passisin veidi ja ostsin siiski lõpuks märgi - sellega sai sisse ka parlamenti ja muidugi - esimese asjana lõi mind pahviks paternoster - kahjuks ei töötanud! Mäletate veel seda sissekannet juunist, mile lõpus ma paternosterit mainisin?

Kohal olid suuremad parteid - jagasid kommi ja tegid tsirkust - Venstre ja Rahvapartei. Venstre pakkus välja poliitilise sumomaadluse simulaatori, keegi ei proovinud järgi kahjuks.

Edasi suundusime Christianshavni ja ekslesime ringi. Lõpeks siiski jõudsime ka kohale - sain pataka taanikeelseid militaar broshüüre - ühes on vist tellimisinfo - tuhandetes kroonides.
Käisime allveelaevas ja uurisin põhjalikult mastide vahetamise torni, tuur oli taani keelne kahjuks - rääkisin mõne sõna pärast tuuri giidiga - nagu ikka õnnestub mul giidide ees hiilata tavaliselt militaartehnika ja laevanduse valdkonnas.

Peder Skram seisis torni kõrval, hästi teda kahjuks tervikuna kaadrisse ei saanud ja tundlikus sai ka põhja keeratud.


Taamal paistis ikka Amageri Kraftwerk.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ühel loosungil mainiti fašismi. ilmselt siis tegu Teise maailmasõja lõpuga Kreekas, kus kõik juubeldavad koos ja suuremaks jamaks hakkab minema alles rahuaja arenedes.

mäletan üht toredat juttu Stalini-aegsest lastelugemikust, kus räägiti kommunistlikust partisanivõitlusest Kreekas peale sõda. võttis silma märjaks, sest laste jaoks oli see küll hästi kirjutatud ja minagi olin seda lugedes suhteliselt pisike. loo lõpus lubas üks umbes 14-aastane nooruk jätkata kangelaslikku võitlusteed...

lontu lõvikutsu ütles ...

Minu kultuurikontekstis on samad sündmused sees originaal Hidden and dangerous mängu lisapaketi Fight for freedom (USAs Devils bridge) viimase kampaaniaga, kus kommunistlike partisanide hulgas teed tegema peab.

Hidden & dangerous deluxe nime all võib google'iga otsida - see lasti ju vabavaraks natuke enne H&D teise osa välja toomist. Sisaldab mõlemat osa, st et Kreekasse (kus on väga võimsaid mägede missioone) jõuab alles päris hilja.

Minu blogide loend