reede, 15. mai 2009



Juhtusin mõned nädalad tagasi nägema jalgrattureid Tammsaare teel, seitsmekümne tsoonis sõitmas. See on sisuliselt kiirtee, ma ülimal määral imestan nende julgust.




Taanis olid sääraste lõikude ees jalgrattakeelumärgid, jalgrattur ei peaks ikka 70 km tunnis vuravate autodega koos viadukti alusest kitsast kohast läbi sõitma. Esimestel piltidel nähtav tüdruk seda teha ei tahtnudki.




Tuli teine mööda kõnniteed Pärnu maantee poole linna suunas, aga avastas siis, et seal pöörab kõik ikka puhtalt linna poole ära. Ilmne viga on tehtud planeerimises, et jalgrattureid otse Tammsaare teelt edasi Järvevanale suunata, sobivat teed lihtsalt pole ja vaesed ratturid sõidavad enesetapjalikult seitsmekümne lõigul. Mahapöörete juures tulevad rattalt maha ja vahivad ettevaatlikult tagasi kas mõni auto suurel hool kurvist mitte ei tule.

2 kommentaari:

Rasaa-Etten ütles ...

Taani pidigi väga rattasõbralik riik olema.

lontu lõvikutsu ütles ...

Jah. Maailma rattasõbralikemate linnade edetabelit juhivad Amsterdam ja Kopenhaagen, kliima on neil ka mõnus ja rattaga saab aastaringi sõita - hea mereline ja soe. Mulle meenub küll ka 2008. aasta jaanuaritorm, mil vastutuul piki laia äärelinnatänavat mind sisuliselt paigale puhus.

Minu blogide loend