reede, 27. juuli 2007

29 krooni - 90 minutit netti. Kell on 2148, klaveril on t2hed æ ja å ja ø, raudteejaamas.

Aga alustame algusest.
Kell 0030 magama. 0430 yles, 455 Rahvatakso jaama - oli ainuke alla 7 krooni km taksofirma veel alles.

Maja juurdeehitus on v2ga suur, tundub paljulubav terminaali t2iendus - rajast ikka j2tkub?

Checkin ... pagasi l2bivaatlus - mulle k6ik uus - seni on reisimisel suurim kontroll olnud SuperSeaCatide peal.

Igav ruleerimine raja teise otsa, p88re ... ja siit algas kiirendus, millist varem pole tundnud ... peagi oli Lindanisest alles vaid v2ike tykk metsi-maju ja suur tykk Ylemiste j2rve, mis kummalisel kombel ainsana pilvedega katmata oli. Tegin kuritegelikult pilti ka. Kuigi 6hkut6usmise ajal ei v6i. Oodake!!!

Lend ise pilvemere kohal, natuke paistis L22nemaa ja meie saared ka, aga ei saandki sotti, kas see oli Muhumaa v6i mitte. Pildilt p2rast uurime. Maandumise eel ehmatusega v2ljas6it pilvedest pisikesi p6lde t2is agraarmaastiku kohal. V6ibolla Rootsis, igatahes maandusime p6hjast ja minu aknast avanes suurep2rane vaade sillale ja Rootsimaale. Noh, jah - akna all olin kyll, aga peab t6dema, et k6ige enam n2gin tiiba - eestiibu, tagatiibu, tiiva pikendamist, pidureid. Istusin reas tiivapealse varuv2ljap22su j2rel - st minu ees polnud tooli, sai jalgu k6lgutada ja m6tiskleda, kas lennu ajal saaks terrorist varuv2ljap22su avada v6i mitte. 11 km k6rgusel oleks see kindlasti katastroofiline.

Kastrup oli SUUUR! Kasutasime bussi. J2lgisin oma kaasreisijaid, kellest m6ni oli meeles juba v2ljalennult. Aga kuidagi sabas pysimine ei tulnud v2lja ja sattusin l6puks yksi 6iget teed otsima. Minu k6rval passi j2rjekorras ja hiljem lennukil oli kaks ameeriklannat, yhe passil oli kiri, mis ilmselt t2hendas, et tegu oli diplomaatilise passiga. "Riiklik pass" vms olnuks t6lge, nyyd t2pselt ei m2leta ja pildistada olnuks imelik.

Kastrupi alt leidsin l6puks ka kohvrilindi yles, minu kott oli viimane - urr! Kaalusin, et kas rong, buss v6i jalad. L6puks valisin ikkagi jalad. Seljakott oli alla normi - 16 kg umbes, aga kaelas olev k2sipagasi rattakott oli 10 ringis koos kaameraga. Astusin m88da rannateed kuni 2kki avastasin, et olen sammunud juba detailse kesklinna kaardi alale. Natuke hilja avastasin. Yle pika silla ja paremale - kui v6inuks kohe seljakoti ju vasakule raudteejaama tuua hoiule (25 krooni kast, siis 50 eeku 24 tundi - loodan veel tagasi ka saada, momendil ei tea). Kanalid, muuseumid ... otsisin vaba wifit - ei, on kyll ilma WEPita v6rke ja m6nele saab yhenduse, aga mitte IPd, vb on WPA hoopis, mida linuks ei tunnusta vaikimisi.

Ylikooli vana peahoone, turvamehelt kysisin n6u, saatis ylikooli peakompleksi, hakkasin juba minema sinna suunas, aga siis tuli m6istus p2he - ringiga yle antiikse peahoone 19 sajandi algusest l2ksin raeplatsile ja raudteejaama, andsin seljakoti 2ra. Tagasi sama teed ja vastupidises suunas vanast peahoonest v6rdne maa - ylikooli tsentrum, kust saadeti mind tagasi vana peahoone l2hedale v66ryli6pilas talitusse, kogemata vaatasin nurgalt vale maja ja seal oli Id-kord ehk ylikooli kasutajatunnuste keskus. &ieti oli ta sealt 2ra kolinud vana peahoone taha, esmalt l2ksin muidugi peahoone ette. Kui l6puks koha yles leidsin tegid nad selgeks, et minema pean ikkagi v2lisyli6pilas talitusse ja selgitasid selle asukohta, mispeale 6nnestus ka kaart k2tte saada. Edasi raamatukokku lihtsameelses lootuses, et seal saaks vabasse wifisse. Ei! Ei! Ei! registreerimine kysis lisaks ylikooli kasutajatunnuse numbrile, mis on mul vaid netis olemas, ka mingit C'ga algavat kolmet2helist koodi. P2rast Danske Banka kontorisse sisse p6igates kaamera n2pus tuli sympaatne halli peaga t2di ytlema, et pangas pildistada ei v6i. Kysitlesin teda siis hoopis pangaasjade kohta ja selgub, et seda C t2hega koodi l2heb siin k6igeks vaja - nagu meie isikukood, aga teistel alustel toimiv. Niisiis - v2hemalt on mul yli6pilase kaart, millega saab ylikooli sisse. Soodustusi ta sinder ei paku. Kole!

Edasi k2isin oma tulevases elurajoonis, on teine osalt natuke nuka taga, vahepeal on mosleminaiste ja hindude kontsentratsioon. t2navaotsas ristt2naval on jalgrattapood, l2ksin sisse ja helises kell ja vaene hindu tuli tagantruumist lootma noosi, aga ei must klienti veel ole. Rattaid on igatahes meeletult! Vahetevahel on m6ni k6vera esirattaga isend, vana v6i uus. Vist lihtsalt maha j2etud. Kuskil oli ratta raam suisa tykkideks - nagu keegi oleks spets l6ikuriga kallal k2inud.

Pyyan veeta jaamas pool 88d ja poole kolmesele rongile minna. See j6uab ligi kolm tundi hiljem minu sihtkohta, kus siis passin veel niisama enne kui helistan ja kysin v6tmed. Raudteejaam on uhke pikk maja, kaks puust kaartele toetuvat katust, pikad. Aga k6ik on sees poed, kassad, muud teenistused. Justkui oleks alguses k2inud teisipidi, aga nyyd on maaall 12 raudteeliini. Maapealsed jooksevad keset linna kanalites ja suurem jagu yldse maa all. Minu reis vist siiski eriti tunneleid ei sisalda.

Kraanikaussidel oli kiri, et k2tepesu on tasuta, aga muu tegevus maksab 5 krooni. Ei tea millele see k2is - seal oli nimelt v6imalus 15 krooni eest dussiall k2ia ka. V6i m6eldakse kraanikausi r2iget valekasutust. Ja WC valvuri k2est saab osta kondoome!

Edit: kell on 0017 ja mu 90 minutiline internet ikka veel elab! Naljakas! Ja pean vist viiese rongi vøtma hoopis. Kørval suitsetavad ja magavad "kohalikud". Våga karvane ja suline linn, igatahes. Nyyd yks hakkas yhelt taanlaselt 5 minutit netti nuiama.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend