esmaspäev, 17. detsember 2007

Tuleks asutada kodanikuühendus prügisorteerimise vastu!
Ma saan aru, et prügi sorteerimine on mõistlik tegevus tihedasti asustatud Saksamaal, aga hõreda asustusega aladel nagu Eesti ei ole see mõeldav mujal kui kümnekonnas tiheasutsusega piirkonnas/linnas. Eraldi sorteerimine eeldab eraldi ringe erineva prügi jaoks, see ei ole arukas suure raske prügiautoga ääremaa taludes ja isegi mitte väiksemates külades, sest seal on loomulik põletada põlevaid jäätmeid ahjus. Kui rumalad bürokraadid ahvivad järele läänt, siis võtku eeskujuks mõni mõistlikum maa kui Rootsi või Soome, vaadaku nt Taani - eraldatakse vaid paber, papp (nt elektroonika kastid), metall ja klaas. Ülejäänu läheb kõik ühes koguses. Metalligagi ei ole alati asi õige ja osa võib vahel minna tava prügisse. Üle selle sorteerimine on nonsens!

Kas Jõksi toetuseks juba allkirju kogutakse? Nõmeda Pentuse vastu juba allkirju kogutakse? Reformi allakäigutrepi uus aste. Ei, Ansip pole ju hull, täitsa asjalikult käitub ja kena, aga õiguskantsleri vaigistamine ei ole eetiline samm.

Andsin eksami essee ära, siin on karm kord - täidetakse ankeet, loetakse märgid üle (hea, et mõne rea lõppu veidi tühikuid viskasin), siis pooleteise kuu jooksul anonüümne tundmatu hindaja kaalub ja lõpeks teatatakse hinne. Taanlased asusid ülikoolis Finderup Lades kohe Carlsberge keresse keerama. Mina tõin raamatuid ja asun kohe uue kallale ... kui olen oma viimase magamata öö järgimaganud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

prügisorteerimine imeb. seda isegi "suurlinnas" Tallinnas. meie majja tuli biojäätmete konteiner. meie pere on seni vist ainuke 20-st, kes oma orgaanika eraldab ja sinna viib. ülejäänud naabrid on jobud ja linnavalitsus on röövel. milleks sorteerida? milleks? prügi ära vedamiseks kuluv kütus saastab keskkonda rohkem kui paar elektripirni, mis kogemata olmeprügi sekka satuvad.
absurd.

Wikmanipoisilik džentelmen ütles ...

Keit Penthouse'i vastu ei pea veel allkirju koguma, pisike jubin õnneks. Kahjuks aga üha suurenev.
Minu jaoks on senini müstika, kuidas lambad valivad mingi 9000 häälega tibi riigikokku peale täiesti mittemidagiütlevat minevikku. Millega ta neid tuhandeid rabas? Utamuksu!

Minu blogide loend