laupäev, 15. aprill 2006

Suur Reede - mitte just omases olemuses

Kell 730 helises äratus ja ülikonnastatud kolm tundi õllekastide taga maganud valvur ärkas üles. Teine valvur jõudis kohale täpselt õigeaegselt ja esimene võis suunduda suure sinise seljakotiga aeglasele rongile. Rongil kohtas ta üht endist kursavenda, keda samuti vaevas magamatus, mistõttu ta suisa suurema osa teest siruli tervet pikka pinki okupeeris. Valvur aga ei armasta magada avalikus kohas, kuigi päris tükiks ajaks õnnestus vist täiesti istuvas asendis sõba silmale lasta.
Reval. Taanilinn.
Kodu. Kogemuste/muljete jagamine. Söök. Magama keeramine ja viis tundi und.
1800
Televiisor lülitatakse tööle. (rõve (mõtteline) sõim ja kobimine teise tuppa arvuti ette)
BMP-3 - millest ühe sakalanusega eile räägitud sai, ja edasi ...
Warrior, M-61, A-10, ..., ..., Stephenson, (viide isiklikule mälule), Banks, The Culture, Kreatsionism, (tegelikult jäi väga palju viiteid vahele, igatahes kõik need iseloomustasid minu õhtut kella kuue ja kesköö vahel, mil ma tuhnisin diagonaallugedes läbi mitu-mitukümmend artiklit, ei tea mille hea pärast küll - miskit kasu sest küll loota pole)

Viimasega seoses taas sisemine viide mõtisklusele teemal: kas maailm on etteprogrammeeritud süsteem, kuhu looja ei sekku, või eksisteerib mõnes nurgas siiski mõni lahtine ots, mida ta puutuda võib. Ehk küsimus kerneli arendajast või süsteemiadministraatorist, mis üldiselt kaldub vist tugevalt kerneli arendajaga vastamise suunas. Lõpeks võib kerneli arendajast sõltumatult tekitada limes lõprmatus hulga koodijärjestusi ka suvakoodijärjestuse generaatori abil, mis seni vist vähemalt kernelit kokku jooksnud pole. Teadlaste arvates siis 15 miljardi aasta jooksul.

3 kommentaari:

Mina ütles ...

Ka rohkemad mehed on ilusate allegooriate ja kunstiliste võrdluste imaginaarsesse sohu uppunud. :)

Anonüümne ütles ...

Hmm, sulle meeldib rääkida jalaväelahingumasinatest, aga miks mitte siis juba tankidest? Ja üldse, mis selle BMP3 puhul nii erilist oli?

lontu lõvikutsu ütles ...

Mitte, et tankidest ka ei meeldi. Aga ma kaldun arvama et parim jalaväe lahingmasin ongi Merkava baasil tehtud tukk. Ja naljakas oli veel juutide töö vanadest vene T-55'st - uued väiksed GeneralMotorsi mootorid peal ja raskesoomusega tankis on samapalju ruumi, kui jalaväe transportööris.
Märksõna: Achzarit

Ja BMP-3 on eriline selle poolest, et seal on kokku pandud suurendatud kaliibriga BMP-1 pea relvastus ja BMP-2 pea relvastus. Tulejõud rohkem kui kahekordne, iseasi, et samal teljel mõlemad. Masin ise vaid tibake raskem eelmisest seeriast. Kummaline, ju.

Minu blogide loend