teisipäev, 17. oktoober 2006

Trollis

Eile kuulsin trollis, kuidas kaks 4-5 klassi poissi (ühel miski värviline müts peas - just müts, sest mingi kooliõpilane ei saa ometi kanda auväärset teklit nagu üliõpilane!) rääkisid ühistranspordist. Üks kuulutas, kuidas ta nädala (või kahega) oli kulutanud vaid kolm sõidutalongi. Mõtlesin, et astuks ligi lastele ja ütleks - mõtelgu, mis Lauri Leesi siukse jutu peale kostaks? Välja viskaks! Ega sellises kõrgete nõudmistega koolis ei tohi tolereerida varastamist! Eliit ei varasta! Juba lapsepõlves mitte! (Huvitav, mis Leesi tegelikult teeks? Kas väiklane õpitulemuste fetišeerimine läheb ka selleni, et võib varastada, kuid ei või samas spikerdada? Aga lõpuks spikerdamine on täpselt nagu trollis piletita sõitmine, ju.)

Täpsustus: kuna mul ei ole halli aimu Kolõvani koolivormide mütside kuuluvuse suhtes, siis võis vabalt olla tegu ka mõne teise "elitaarse" kooli kasvandikega.

Viide: tudengiviktoriinis olla kunagi läbi käinud, et mida dotsent Jaansoni arvates tudeng võib teha? Õige vastus oli: laaberdada, juua ja litsi lüüa. Kuid mitte maha kirjutada.

Täna hommikul sattusin trolli, kus üks vanamees noomis üht noormeest, et see (mõni peatus enne minu sisenemist?) oli istunud, kui vanemad inimesed seisid. Siis noomis vanamees veel kahekümnenda eluaasta ringi neidu, kes oma viiuli kasti istmele toetas ja ise ei istunud. (Troll oli muidugimõista üsna täis.) Oh kus sai siis vaidlust ja paksu verd ühistranspordivahendis. Mõtlesin, et lööks ka sõna sekka mõne eriti hullumeelse ja haiglaslikult julma seosega nii, et terve troll mustas mantlis karvase noormehe sõna peale kahiseks ja vanamees vakka jääks või veel hullemini lõugama pistaks.

1 kommentaar:

Hundioru Nirti ütles ...

1) Üliõpilaste mütsikesed on sama haledad kui kooliõpilaste omad. Üks mõttetu kekutamine kõik.

2) Leesi tahab tegelikult vaid head, kuigi ma olen Lütseumis käinud ja see, mismoodi seal lapsed Pavlovi koerakesed on... See pole just tore vaatepilt. Ta annab neile 2 eeku iga õige vastuse pealt :S

3) Arvan, et sa ei oleks suutnud eriti mürgist mõtet mahutada 1-2 lausesse, vaid oleksid pika essee maha rääkinud, mistõttu rahvas oleks huvi minetanud :P

*naeratab*

Minu blogide loend