teisipäev, 28. august 2007

Finderup Lade




Finderup Lades
tappis keegi kuninga. Erik V oli õitsvas varases keskeas mees, kui ta ühel ilusal ööl väikeses külas peatudes noaga mõrvati. Tulemuseks kaotas grupp suuraadlikke seaduslikuse - kuigi mingeid otseseid süütõendeid polnud. Nende vaevaga neli aastat varem sõlmitud leping kuningaga katkes ning neil ei jäänud üle muud, kui omal viisil otsida
ellujäämisvõimalusi. Näiteks marssal Stig hakkas mereröövlipealikuks.

Niisiis - Finderup Lades juhtus -

 "error"

Käisin laupäeval linnaserval metsas, sinna oli maad umbes nii 15 km ja ega see õige mets veel polnud ka, lihtsalt veidi suurem park, kui need siin linnas. Tee leidmine oli üsna raske.

Metsas nägin, kuidas noored poisid kanuutasid, läbi võrgu üritasid pugeda ilma seda puudutamata ning üritasid tuld teha (abiks puu, tikud, rohi, nöör ... vaja oli nöör läbipõletada).




Tee leidmine oli raske, eriti tagasiteel ja juba päris kodu lähedal no ei tea ju tagant poolt tänavaid ära tunda. Maa on täis kollakatest või punakatest tellistest korrusmaju, 


mis üsna ühesugused. Vahele sattunud mõni kirik ja muu värk.  Pöörasin veel ühelt nurgalt kogemata kombel ektra vastassuunas, oh õnne!

Ahjaa - praegune Finderup Lade on ülikooli tudengikohvik, muidugi ajaloo osakonnas.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend