kolmapäev, 15. august 2007

Probably the best beer in the world

(segaduse vältimiseks olgu öeldud, et loosungikangelast pildil ei ole - on teine kallis)

"best beer in the world"
on maailmas mitu tükki, pea iga õlut tootev maa või piirkond kipub säärast tiitlit omama või niisama uhkustama, aga "probably the ..." olla taanipärane osa ehk siis mitte peale suruv, vaid võimalust pakkuv, otsib kompromissi ja püüab vestluse teel jõuda kõiki rahuldava lahenduseni.

Ei tasu olla liiga jäik, aga samas ometi tuleb otsida asjade põhjuseid, mitte piirduda klassikalisel kombel ainult kirjeldamisega ühest vaatenurgast.

Ostsin täna prooviks kolm erinevat õlut, mitte, et ma õllede maitsel väga vahet teeks. Seni olen peamiselt odavaimat ehk "Classic 110" joonud. Õlled on Taanis väiksed - 0,33 liitrit. Odavama otsa pillude sisu maksab isegi alla kahe krooni vahel, üldiselt siiski ligi kolm, aga selles odavas klassis on väga väike valik. Tegijamad on viie krooni kandis ja on ka kümne krooniseid ja kallimaid. Näiteks pildil olev "Grøn Tuborg" on 5,50 "Harboe Beer Guldøl" 2,75 ja "Bjørnebryg" 4,95 ("Karuõlu" - kange "luxusøl klasse 3" - protsente 7,7 tervenisti!).
Kuninglik "KongensBryg" oli õite imelik kesvamärjuke - jubedalt magus tume jook, mille pudelil protsenti kirjas ei ole. See läks väga halvasti alla ja maksis vist alla kahe krooni, aga kindel pole.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend