kolmapäev, 21. mai 2008

Kutsun üles kodanikualgatuse korras enamikku Eesti elanikest avaldama rahumeelsete vahenditega vastupanu Hansapanga ümbernimetamisele! Kodanikud, kogugem allkirju ja protestigem sõbraliku läänenaabri kurikapitalistliku panganduskonserni tegevusele, mis lubab tänaste uudiste põhjal peagi nimetada meie koduse Hansapanga ümber. Meie, Eesti kodanikud, leiame, et suurele pangakonsernile sobiks paremini nimeks Hansapank, sest see nimi (ja tema tõlkelised analoogud) on Läänemere piirkonda paremini iseloomustav ning rahvusvaheline. Swedpank on aga kitsalt Rootsi põhine nimi, mis ei iseloomusta Swedpanka tegevusturgu kuidagi.

Teine lugu on muidugi Hansapanga jubedate teenustasudega. Meie - Hansapanga kliendid - eeldame pigemini teenustasude vähendamist Rootsi tasemele, aga mitte nime vahetust!

Kutsun üles kõiki praeguseid Hansapanga kliente asuma üle pankadesse, millel on veel eestipärane nimi! (Kahjuks on neid vist vaid üks veel) Või millel on vähemalt mitterahvuslik nimi.

2 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Vanarahvas ütles. Nimi meest ei riku, mees võib ise oma nime ära rikkuda.
Seni olen mina saanud Hansapangaga väga meeldivalt asju ajada. Vastupidiselt SEB ja Krediidipangale.
Nii, et olgu ta Hansapank või Swedpank, kuni teenindajad on sõbralikud, toredad ja mõnusad ei näe ma põhjust millegi vastu protestida.

Anonüümne ütles ...

Ma soovitan krediidipanka ja nende boonusklubi. Maksad kuus 1000 eegu eest krediidipanga kaardiga ja oledki selle imelise klubi liige.
Boonusklubi võimaldab tasuta sularaha väljavõtmist Eesti- ja üle kogu maailma (!) sularaha automaatidest. Pole enam päris ammu reisule minnes raha vahetanud. Astud sihtriigi lennujaamas ATM-i juurde ja võtad.

Timo

Minu blogide loend