kolmapäev, 14. mai 2008


Oh neid jubedaid poola teid! 1. mai hommikul ärkasin üles selle peale, et vastu tuli lõputu raskeveokite voog ... mürrr-mürr-mürrrr ... tee oli kitsas ja möödasõiduvõimalusteta, jalgrattur või mopedist poleks kuidagi mahtunud kõrvale. Ma ei saa aru, kust need rataturistidest sakslased Poolast Leetu küll mahuvad sõitma. Vahepeal metsavahel, puud ülilähedal, puudevahele altareid ja riste - ei tea kas kohalikke pühapaiku või õnnetuste tähiseid.

Teine pilt (juba peale koitu) on juba kaugemalt peale Bialystok'i (ei viitsi kontrollida kirjapilti - tundub, et võiks "valget keppi" tähendada), kus teeserv laiem.
Suurem jagu vastutulevaid autosid niisiis veokid, vahele mõnedbussid. Sõiduautosid õige vähe, ilmselt tulenevalt kellaajast - poole neljast viieni neljapäeva hommikul. Palju sõiduautoveo veokeid - nagu teisel pildil - kolm vene masinat järjest (kolmas oli pildi võtmise hetkeks just eest läinud - teisel, kuid kehvema kvaliteediga pildil on olemas), sama firma värvides, peal kallimat tüüpi ja lukuslikumad autod enamasti.

Poolas nägi üht ja teist, aga Katowicest välja sõites ida suunas tundus kõik kuidagi tsiviliseeritumaks ja läänelikumaks muutumas - ilmselt andis selle mulje tasuline kiirtee, mis oli küll lõiguti remondis ikka. Krakov oli üldiselt siiski palju paremas korras, kuigi leidus ka seal kahtlast. Trammid olid enamasti vanad (nagu ka viinis). Muidugi nägi asotsiaale silla all ja mujal. Aga suurelt ja uhkelt torkas silma ka Krakovi kõrgeim maja - skelett - nagu teda hüütakse!



Lisaks üks pilt ilmselt Euroopa Liidu odavaimast rahast, isegi odavam kui Islandi kroon ning Jaapani jeen on teine! Õige nimi olla ikka forint. Käes oleva summa eest midagi suurt ei saa - ainult kaks ööd kahele odavas hostelis ja kahe päeva toidu-joogid 24h poest. Üks forint võrdub umbes nii 6 Eesti sendiga, Islandi kroon oli teadupärast 15 senti.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

khmm, jah, ungaris "tasub" jah 24h-st midagi osta. küsi kohalikelt teinekord ;)

lontu lõvikutsu ütles ...

Arvutasime ikka üle ka, keleti paldurvari lähedasel kõrvaltänaval olnud 24 pood, millega samas majas ühes ülemise korruse korteris me hostel oli, ei olnudki kõige hullem ja jätkus meie vajadusteks. oli ju vaid kaks korda vaja midagi nipet-näpet osta. Viinist oli ikka palju odavam!

Minu blogide loend