esmaspäev, 1. august 2005

Aastad tuules

Seoses oma isikliku suure kaotusega - taas on möödunud üks aastaring - otsustasin kutsuda seda kaotusevalu jagama koos minuga mõned sõbrad ning sugulased. Seks puhuks pidin sõitma neile vastu suure hiina müüri peale, mille peale palusin neil poetada end läbisõitvatelt liinibussidelt. Ühtlasi käisin eelnevalt veel poes ning nägin üsna hämmastavat uduvaatepilti, mille sarnaseid võite ka mu pildisaidi Muhu kataloogi uuematest võtetest leida. Selgituseks veel, et suureks hiina müüriks kutsutakse või vähemalt on kutsutud kohalike poolt teetammi, mis keset muhu saart on rajatet seks, et oleks mugavam kuressaarlastel või muidu saarlastel oma ratashobudest rohkem hobujõude välja käristada ning kiiremini koju jõuda. Muhulastele on see aga toonud kaasa olukorra, kus saare lõuna osast põhja ossa minekuks tuleb sellest müürist üle minna, kuid see on üsna raske ning ohtlik ülesanne, mida illustreerib haaravalt ehk kõrval olev pilt, millel turritavad punased jooned. Niisiis - praamilaks. Ja minu päevinäinud jalgratas.

Järgnes tund jalutamist mööda asfaltteed ja kesköine saabumine, mis siis juhuslikult ühtis täieliselt mu hällipäeva algusega.

Järgmisel päeval sai naaberkaluri pisukeses ja väga "merekindlas" paadis neljakesi vähe aerutatud. Väin oli sile nagu heas ameerika filmis. Tuult polnud, vihmake ei tahtnud täita paati veega. Sai vaadatud kohalikke vaatamisväärsusi, esimest korda käesoleval aastal ujutud. Seltskond oli hea ning mõnus.

Vahepeal sai imetletud ka tokkroosidel tiirutavaid maamesilasi, kes nagu näete on üpris kopsakad ning suutnud end täiuslikult õietolmupuruga kokku määrida.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend