teisipäev, 26. juuni 2007

Äkitselt avastati, et Päikesesüsteem on orb ... võimalik, et Päike kuulus Amburi tähtkuju kääbuselliptilisse galaktikasse, mida Linnutee (see on oluline link!) on juba aastamiljardeid ümber enda tiirutanud ja mille tähed on imbumas Linnuteesse. Kui Päike ka ei kuulunud sinna, siis just praegu on Päike läbimas oma orbiidis lõiku (tõsi - see on aastatuhandeid ja võibolla sadu aastatuhandeid pikk lõik ajalises skaalas), kus meie poole sajab ülalt alla hulkade viisi Amburi kääbuse kadunud tähti. Lugesin just hiljuti wikipediast ühest tähest, mis meie lähikonnas liikuvat kummaliselt - valt pidi ... eks selliseid isepäiseid ole teidigi - neid on suisa gruppide kaupa. Ehk võime isegi kuuluda mõnda isepäisesse gruppi märkamata, et kettast suurem jagu liigub oma rada. Eemal ... miks ikkagi on Linnutee taevas viltu? Kes teab ... aga pärineda hoopis teisest maailmast on üks võimalus. Aga siis nägid seda maailma tema eraklikuses vaid kõige esimesed poolelusad olendid meie meredes ligi nelja miljardi aasta eest.

Eile tellisin ära lennupileti. Tellimise lõpus selgus, et õhuliinid toetavad vaid Hansapanka ja Ühispanka arvete tasumiseks (lisaks krediitkaardile). Niisiis - valisin Hansa ... avasin Sampo tabis ja tegin ülekande oma Hansa arvele. Viie minuti jooksul oli raha kadunud arvelt, aga Hansapanka jõudis alles poolteist tundi hiljem. Seni hoidsin hansa sessiooni aktiivsena (tehes samas kõvalt tõlketööd). Teostasin makse - vajutasin linki "tagasi kaupmehe juurde" ja sain magusa tühja ekraani kirjaga "error" (ja midagi veel). Tuhat krooni korstnas? Ei, õnneks kaevati kontoris andmed välja, tõendati, et olen maksnud, aegunud sessioon taastati ja kiideti heaks. Veidi aega võttis, aga siiski tore. (Minu töökoha produkt jätab ka tühistatud tellimused meelde, mulle tundub. Ise pole selle funktsionaalsusega kokku puutunud ausalt öeldes.) Virisedes eeldaks siiski, et tegelikult võiks suur lennufirma toetada ikka viite suuremat panka. Ons see siis nii kallis? Kuuldavasti aastate eest olla Sampo olnud toetatud, aga klientide hulk, kes seda kasutas, jäi alla 1 %.

Mootorjahti tahate? See näib sobiv.

Siis hirmutas mind täna üks biokütuste alane artikkel. Kole! Ehk siiski aitab vesiniku tootmine tuuleturbiinide ja päikesepaneelide abil. Sellised tootmisviisid ei eelda olulisi püsivaid transpordiks ja töötlemiseks kuluvaid kütuseressursse. Vaja ainult torustikku pidi kokku koguda ja kasvõi teise toru kaudu tarbimis piirkonda pumbata!

Aajaa - sain wikipediast targemaks avastades asja nimega paternoster, vaadake ka lahedat Soome poliitilise reklaami videot, kus paternoster refrääni taustal läbi käib.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend