kolmapäev, 13. juuni 2007

Nimi Sten tuleb nimedest STalin ja ENgels.
Nimi Marlen tuleb nimedest MArx ja LENin.
Huvitav ... sedasi ei osanud neid enne mõtestadagi. Pole aimu, kas need viisid on algupärased või tagantjärele mõtestatud. Igatahes olen kindel, et selles valguses ei pane meist keegi pojale säärast nime. Aga ainuke Sten, keda ma tean, on vägagi ponks poiss ja igati austust väärt. Temale see uudis nüüd kindlasti meelt mööda polnud ... aga tegelikult on vennad Strugatskid siiski head kirjanikud. Ka Boriss eraldi võetuna. S. Vititski nime all. Tänapäevasel Venemaal.

Eile viibis Tallinnas sugulane I. Rootsist oma tuttavaga, kelle perenimi on Carlsson (nagu ikka - Rootsi ju!). Ei, tegelikult pole mul sellest pajatada.

Täna viisin Tulilinnu remonti. Viga ei tahtnud alul avalduda remondis ja siis, kui tundus, et ta taas kadunud oli ja hakkasin juba teda kokku panema, just siis siiski taas näitas end välja. Arvutid on kapriissed justkui naisterahvad ... ja muidugi natuke ka lõvid. Hakka või mõtlema kasutatud aiIBiiieMmmi ning Tulilinnu organidoonorluse ristandi peale mõtlema.

Paar päeva veel ja ma hakkan üksi elama siin kolme toalises korteris. Peab leidma sotsiaalset tegevust, et siin mitte kannatama hakata.
Ja laupäeval ootab ees Porvoo ...

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja tänases PM-is oli mälumänguküsimus: Gertruda ja Gertrud ei olnud saksapärase kõla tõttu Nõukogude ametnike seas eriti sallitud nimed. Kui nimele anti nõukapärane tähendus, alles siis soostusid ametnikud seda nime lastele panema. Ja vastus on: lihtne, Gertruda tähendab "geroinja truda" - töökangelanna :D

Anonüümne ütles ...

ma arvan, et nime Sten puhul on tegemist tagantjärgi mõtestamisega, sest see Rootsis äärmiselt levinud nimi tähendab sealses keeles "kivi" (nagu Pierre prantsuse keeles). küll aga on Eestimaal üks arhitekt nimega Vilen K., kelle eesnimi on tuletatud Vladimir I. Leninist.

Hundioru Nirti ütles ...

NIRTI - Nõukogude Inimese Rahvusvaheliselt Tore Isend

lontu lõvikutsu ütles ...

Tõenäoliselt on Liisbetil õigus ja Vilenit mõtlesin hetkeks ise ka juba sissekannet kirjutades mainida, et erinevalt puhutud ja võõrapärastest Steni ja Marleni mõtestusest on see vist algupärand. Nagu ka tollased uudisnimed Traktorina jt.

Minu blogide loend