teisipäev, 1. jaanuar 2008


Niisiis - käisin väljas uut aastat vastu võtmas, et veenduda, et kodus toas oleks seda parem teha, aga siiski ei veendunud täielikult. Põhjust nääte isegi, tekitas hasarti muidugi. Peale selle sai süüa ja akustiliselt eesti keeles suhelda, ka hea ju.


Minu omakasupüüdmatu uusaastasoov on natuke kaude nende asjadega seotud. See on, et Falcon 9 esimene katselend toimuks edukalt ja õigel ajal. Sest see tõendaks, et era viisil ja odavalt annab kosmosesse jõuda ja päris peagi. Kui Dragon ka valmis saab, siis on ületatud väga-väga odavalt mehitatud kanderaketi persoonide kandevõime senine rekord. No peale võetakse sama palju kui süstikule - 7 meeskonnaliiget, aga üks lend maksab üle kümne korra vähem - miljadri asemel 50 miljonit ehk.

Kuigi esialgu lubatakse vaat, et vähematki - see peab küll ilmselt paika vaid satelliitide veoks ja ei arvesta meeskonnaga kaasnevaid lisakulusid - päästesüsteemid, maandumiskapsel jms.


PS: Lugejatele ka hüva uut 365-päevakut! Kuigi nagu dilbert ütles - "why would I celebrate an arbitrary calendar event?" - samas ikka hää pihku itsitada, et mis summasid inimesed hakkama panevad väävli ja muude keemiliste tuleproduktide peale. Ja klõpsida! ;-)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

see kord on ikkagi 366-päevak

Minu blogide loend