reede, 25. jaanuar 2008

piim Islandil


Piim maksis islandil tava poes 87 kohalikku krooni, väherasvane v nö normaalne 1,5 % piim maksis krooni vähem! Mõelda vaid - vaid 15 Eesti senti rasvase ja väherasvase piima hinnavahe! Siis ju väherasvast ei jooks ju! Ja pealegi - Islandi täispiim on pea see sama, mis lehmast välja tuleb - 3,9 % rasvasisaldusega! Mitte 3,5 % lurr. Ega Islandi lehmad kivi ja sambla peal üle 4 % rasvasisaldusega piima toota jaksakski. 24 tundi avatud poekeses oli piim vaid 2 krooni kallim - 89 krooni! Lisaks oli saada ka 1,5 litrine tetrapakk ja Inglismaa stiilis plastmassist piimapudelis piima oli ka! Väherasvane piim oli kollase värviga. Pakkide tagakülgedel olid erinevad Reikeviki laste luuletused ja väiksed pildikesed ilmselt luuletustega seotud asjadest (nt kutsa) :) nõnna nunnu!

1 kommentaar:

Hundioru Nirti ütles ...

Lehmast tuleb välja ca 24%-line piim, seega on see 0,4% erinevusega piim täpselt samasugune lahja ja läbikeedetud ja ärakooritud lurr nagu iga teinegi.

Tootjad ostavad piima kokku ühe hinnaga, aga koorivad siis sellest piimast koore ära ja müüvad märksa kallimalt kui piima liitrihind maha. Topeltkasu.

Ja väherasvast piima joovad need, kes on ülekaalulised ja igati kalorite tarbimist piiravad :D

Minu blogide loend