neljapäev, 17. jaanuar 2008

Reikevik, 17. jaanuaril

Esmalt kaks pilti kohale toonud linnukesest - Boeing MD-90:

Tegelikult on see McDonnell-Douglas MD-80, mis kajastus ka aknakatete plastmassi vermitud McDonnell-Douglase nimes.
Saba mootoritega lennuki tiivad on kerel veidi taga pool ning salongis on rohkem müra kui tiivamootoritega Boeingul. Tegelikult on tegu suurema masinaga, aga Islandile lendab ta talihooajal üsna pool tühjalt - ilmselt on lennufirmat omav Islandi turismifirma rohkem huvitatud turistidest Islandil kui lennufirma pidevast kasumlikusest.
Esimesena võttis Reikeviki saabujaid vastu seltskond kohalikke politsei- ja tolli töötjaid koerte ja kaamerameestega. Politseil on Islandil kummaline nimi - mitte "Poliisi", "Politi" vms nagu teistes skandinaavia keeltes, vaid sulaselge "Lögreglan"!!!

Jõudnuna neljaks ööks koduks saavasse hotellituppa võtab vastu miljonivaade bensiinijaamale ja Esjani vulkaanile üle "suitsuse lahe" (Raykjaviki tõlge).
Hiljem sai tiba linnas mütatud, peab ju vaatama ikka kauge linnakese üle ka! Vanad majad on kahekordsed, kitsad ja väiksed. Neis elasid koos suured perekonnad - tavaline oli 5-7 last. Kütet oli vähe, metsamaterjali ehituseks polnud samuti. (Homme tuleb kindlasti mõni pilt Islandi metsast! Oodake alles, et näha selle "laane" ilu!)
Uued majad on kõrged, aga enamasti viilkatustega siiski. Maavärinaoht on suur, aga ilmselt teevad islandlased koostööd jaapanlastega.


Keel oli seal imelik. Näeb välja natuke nagu türgi keel, hääldus on ka pensik.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend