laupäev, 6. oktoober 2007

Nõnda - eile sai kirikus käidud kontserdil - kuidagi ja midagi sai täitsa aru kui sõnade lehte vaadata ja kuulata sõnu kõrval. St sellest sai aru, kus kavalehel umbes järg on.


Ma nüüd siis sain ka täpselt pihta, et kus see noortemaja lammutatigi. Tänud Postimehele tegelikult, nende lugu illustreeriv pilt sisaldab muuseas Aldi poodi. Pood on ilmselt mu kodule lähim supermarket, ta on ehitatud osalt vana maja alla ja suurem osa temast on hoovis madala hoonena:

Siin on enamiku poodidega nii, et neid ei märka muidu kui lihtsalt sildina - nende hooned pole eraldi uued hallid/kollased/rohelised, vaid tavalised ligi sajandi vanused Nørrebro elu- ja kontorihooned, mille taga on täiendav pind, mis poe piisavalt suureks teeb. On muidugi ka uuemaid hooneid, aga ka need on tänava tasandil suured ja kõrged. Tagantvaate pildil juhin tähelepanu katusele maalitud sildile.

Niisiis - täna on pidevalt olnud müra õhus - kopter tiirutas õhus ja nagu ka Postimees kirjutab, siis midagi sünnib. Eile poole kahe ajal koju tulles küsis üks noorem poiss Assistens Kirkegaardi taga, et kus pool on järgmine suurem linna minev tänav ja kus pool on linn, sain teda aidata ka.

Edasi noppeid, üks veel lähemal kui Aldi asuv poekene - "Balkani delikatessid, ajalehed, vein, tubakas, õlu ja vesi":


Autodest olen vist juba rääkinud, reede hilisõhtul linnas näeb ka teistsuguseid asju - nägin tiikude ääres koduteele asudes limusiinide kolonni - esimesel oli kaks tagumist telge ja sabad, teised kolm olid tavalisemad, aga kõim väga pikad:

Kesklinas nägin hetkeks vilkamisi ka maastikuauto limusiinversiooni, ei - mitte Hummerit nagu Kingissepas.



Viimaks Kronprintsessi tänava rist krokodilli tänavaga - huvitav, kas kroonprintsess on vahel krokidill?

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend