neljapäev, 11. oktoober 2007


Pangateller polnud ilmselt kuulnudki midagi linuksist. Püüdsin talle selgeks teha, et ma ei saa internetipanka kasutada ja paluksin selle tühistada, aga ta saatis mu pigem helistama abiliinil. Sõna linuks ei öelnud talle tõepoolest midagi. Pank on üldse küna keeranud - sain eile tigukirja, kus oli kirjas üks väidetav minule kuuluv arve number, millel on null krooni. Eeldatavalt pidid nad mulle ikka kaardi tegema arvele, mis mul juba 28. septembrist olemas on, aga tundub, et kogemata on kaardi tellimus hoopis uuele arvele tehtud ja kuna uuel arvel raha pole olnud kümne päeva jooksul, siis see uus arve on suletud - selle kohta siis tigukiri oligi.

Pangasüsteem linuksit ei toeta - nii väitis panga saidil kontrolli Java applet. Ilmselt näevad nemad siin turvalisust selles, et kliendi arvutisse installitakse miski rootkit'i või spyware'i moodi vidin, mis ühendust kontrollib ja lubab sind panka vaid ühest kindlast koduarvutist (K. jutu põhjal eeldan seda). Aga ma ei plaanigi peale kahte ja poolt kuud eksklusiivselt linuksi kasutamist oma harjumusi muutma hakata! Viimases töökohas kasutasin ka eksklusiivselt linuksit. Pole ka mõtet mingi rootkiti pärast wine'i kaudu firefoxi jooksma hakata.

Üldiselt on Taani rikas riik ja kõik papivad maikrosoftile. Korteriperenaine, kes kolmapäeva hommikul kodus oli ja ilmselt nüüd enam tööl ei käi lähemad kuu aega (seoses ebaõnnestumisega konkursil kandideerides oma vanale töökohale), ütleb, et mõned ta tuttavad kasutavad ikka ka linuksit, aga ilmselt on tegu tõeliste friikidega Taani kontekstis. Eestis ei saa linuksit küll enam ainuüksi friigi opsüsteemiks pidada, näiteks mõned väljavõtted viimase aja blogi külastustest (välja jättes enda ja otseselt minuga seotud arvutite külastused):





xx.host4.trt.starman.eeLinuxLinux i686
xx.219.140.114Ubuntu LinuxUbuntu Linux
xx.235.126.106LinuxLinux i686
xx.regionaalhaigla.eeLinuxLinux i686
xx-196-21-181-dsl.hps.estpak.eeDebian LinuxDebian Linux
Kokku on viimase 100 külastuse hulgas 6 tundmatut linuksit ja 10 MacOs kaustajat, kellest unikaalseid on küll ka umbes kuus. Windõus vistasid on 8, unikaalseid neist vaid 2 või 3. Seega minu väikses külastajate ringis on linuks selgelt edestamas Windõus vistat. Linuks ei ole enam ainuüksi "patsiga poiste" mängumaa ja selgelt on muutumas elementaarseks toetus linuksile.
Danske Bank - vaata nüüd!!

Føtex'ist sai tõesti odavalt liha - guljashi liha 18 krooniga! Hea ja väärt kõhutäis, jätkub paariks kõhutäieks veel! Nimelt olla antud supermarketi ketil sünnipäevanädal. See on üks suurtest ja üldiselt kallimatest nagu ka Kvicky ja Bilka.

Teisipäeval töövahendusfirma veebilehelt postitet avaldus tõi eile e-postkasti teate, et IT alast tööd neil ei ole. Vastasin, et mulle sobib ka muu - peaasi, et on poole tunni jalgrattasõidu kaugusel surnuaiast ja saab töötada kaks päeva nädalas (soovitavalt teisipäev ja reede, võib ka nädalavahetuseti vahel). Täna siis helises napilt enne loengut telefon ja kutsuti teisipäevaks interviuule. Isegi hea saak!

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend