neljapäev, 25. oktoober 2007

Printsessid, primadonnad ja taparelvad


Käisime muuseumis - kolmapäeviti on Arsenal valla. Esimese korruse võlvsaalid olid pilgeni täis kahureid ja suurtükke - erinevad alused, suurtüki kaalumis hoonekene, prügikasti meenutavad mortiirid ... väga uhke valik. Suured mustad - mitme mehe kõrgused, eest laetavad ja tagant laetavad, vanad 16 sajandi vahetatavate lõhkekambritega mitmetest metallitükkidest kokku pandud torudega pikad rauad ja kolm raketti (Natsi-Saksa tibrakett V-1, USA taktikaline ballistiline- ning kuuekümnendate õhutõrjerakett).


Suur mortiir on üsna kummalise kujuga ...
ja väike paneb taas imestama, et milliseid asju ka tehtud on.

Korralik kuue torulune Gatling - ilusasti vasest osadega läikimas.


Kui me umbes nii pool tundi enne oma ajalimiiti teisele korrusele jõudsime, siis mina olin hämmastunud ... nii hämmastunud, et võtsin vaid mõne pildi.
Suur saal oli pilgeni täis klaasvitriine ja raudrüid. Klaasvitriinides Otepää püssi sarnased vidinad, duellipüstolid, püstolid ja püstolkuulipildujad, kuni välja moodsate automaatrelvade ja karabiinideni. Vahele hellebarde, mõõgad, ammud ... sinna peab veel minema, sest poolest tunnist ei jätkunud miskiks!

Edasi kiirustasin kooli. Tagasiteel looderdasin läbi rattapoest ja Ny Carlsbergi Glyptothegi juures oli palju politseinikke (5) ja suurte kaameratega inimesi lisaks niisama väiksemale rahvakogunemisele. Ühel hetkel suleti ratturitele tee ja ...

Must kummalise numbrimärgiga auto möödus minust vaid viiiiie-kuue meetri pealt - sel hetkel olid politseinikud ka kõik kaugemal, aga tollest kõige lähemast hetkest ei taibanud pilti muidugi võtta - lihtsalt eemaldusin ruttu.

Eemalt sai näga isikute autost väljumist. Näe punajuukseline daam vaatab kaamerassegi!

Järgmisel kaadril vaatab siia poole ka tumedajuukseline parema külje uksest väljunud daam - ilmselt kroonprints Frederiku abikaasa Mary.

Edasi suundusin kodu suunas kui äkkitselt kohtasin kedagi tuttavat, kes võttis mind kaasa kontserdile. Esimesena kuulasime ehtsat tulevast ooperiprimadonnat:

Edasi jäi kaamerasilma rootsi keeles rääkinud ja laulnud lauljatar ... oi kuis vaatab!

Lõpeks ka kõik esinejad - mehed saatsid siis klaveril - üks üht ja teine teist esinemist.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

a kes see punaste juustega nummi tüdruk siis on ikkagi?

Minu blogide loend