neljapäev, 4. oktoober 2007

Tunneli lõpus ei paista veel valgust, aga kui paistma hakkas, siis lahkusin rongist ja õigesti tegin, sest ülikooli metroopeatus on ülikoolist üks peatus edasi.
Tunnel oli nagu ussi tee mullas/õunas - üles-alla-paremale-üles-vasakule-alla. Väga vinge muidugi on istuda rongi eesotsas oleva alna lähedal - tee tormab vastu, keegi ei juhi ... pole juhti tarviski!

Eile hilisõhtul tegin kohupiima kooki, kurikuulsates C. esmaspäeval antud reeglites ei ole mainitud, et ma ei võiks öösel süüa teha. Küll on öeldud, et ma ei või peale 23 dušši all käia ja valju muusikat kuulata (viimane mind ei häiri, aga esimene küll ja väga).
Koogi taignasse läks kaks kolmandikku tassi jahu, kolm muna ja veerand või kolmandik tassi suhkrut. Sai teist eelnevalt küpsetet, aga kippus keskelt üles tõusma - siis katsin kohupiima ja muna seguga, millesse oli ka suhkrut lisatud. Oli teine tükk aega üsna hele ahjus, aga arvestades siinseid ohtlikke salmoneloose jm munade kaasnähtusi, siis on hea asja tugevalt ja kindlalt teha. Muide - pikema lahtiolekuga Nettos nägin teisipäeval ka pastöriseritud mune - need on väiksed jogurtitopsid, millesse on ilmselt läbi kuuma masina lastud munade sisu, et see oleks puhas ja saaks koogelmoogelit ka teha. On ikka keeruliseks aetud - kas lihtsam ei oleks kanalas tervishoidu järgida?

Tagasi tulin koolist jala ja astusin läbi rattapoest, kust ka eile. Näitasin oma vigase keskjooksu keerme otsa ja pakuti mulle mutrivõtit, millel ilutses hinnanumber 89. Kuna pedaalide kätte saamiseks on vaja ka otsast sisse mahtuvat kuue kandiga tavalist poldi võtit, siis pakuti mulle ka seda ja küsiti selle eest 100 krooni. Kokku kahe tööriista eest oldi nõus 150 krooniga, andsin kaks sajalist ... tükk aega otsiti vahetusraha ja lõpeks anti üks sajaline tagasi - võrreldes hinnakirja hinnaga sain ilmselt vähemalt poole hinnaga - usun, et originaal poehind võis kahel kokku olla ka 250 krooni. Korrutage kõik kahega, sõbrad Eestis!

Tulles tiikide vööndist läbi möödusin salgast politseinikest ja osa neist oli veel kõrval kahes mikrobussis ootamas, kolmas buss sõitis mõnisada meetrit edasi üle tänava ja ees pool liikus mööda Aboulevardi suur rahvamass - tänav oli kinni. ei tea, mis imelikud asjad siin viimasel ajal toimuvad. Rantzausgadel jäi silma üks arvutipood imeliku nimega. Vahel on hea veidi jalamees olla - saab aega pildistada ja on võimalust märgata. Muidu ju õige liiklejana liiklust uurimas - et mõni teine jalgrattur otsa ei sõidaks. Ahjah - suurel postiautol oli ilgelt tegu, et üle Rantzausgade saada - pidev jalgrataste voog mõlemat pidi - ja need hullud ei võta ju kiirust maha ja ei taha üldse suuremat - kohe hiigelsuurt - läbi lasta.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend