esmaspäev, 3. september 2007

Al-Zahra kuld ja juveelitooted

muruelidetytar.yok.utu.fi - huvitava nimega külastaja Soomest.

Al-Zahra kullaäri on Netto vastas üle Nørrebrogade

Tegin taas pannkooke, arvasin,et nädala keskel ostetud piim hakkab vanaks jääma, aga siinsed piimad on 9 päevase säilivusega külmkapis. Huvitav, et mitu E ainet on piimas? Küsiks R. kindlasti.

Hankisin tänava teisest otsast klaasi konteineri kõrvalt isetegevuslikult omale jalgratta pakiraami. Nimelt on seal hunnik rattaid - midagi viis tükki umbes. Viie peale kokku on neil umbes kaks-kolm ratast, ühel näiteks rattaluku tõttu, ja mitte üle kahe lenkstangi/juhtraua. Pakiraame oli neil vaid kaks, ühel väga roostes kruvidega kinni. Teise oma sain kätte ja ka peale kruvitud, kuigi esimene-ülemine kinnitus minu rattale ei sobi. Pole ka väga oluline, võiks lihtsalt traadiga kinni tõmmata. Ahjaa, rahutused ... mida ma ei kuulnud, kui aus olla. BBC uudise kaardi järgi peaks too lammutatud noortekeskuse asukoht olema siit umbes tänavapikkuse jagu Nørrebrogade suunas, umbes samas kandis, kus lähim Netto, mis on linnulennult nii 600 meetrit ehk. Aga mina küll midagi ei kuulnud, nägin reedel rahaautomaati otsides siin tänavatel hirmsat kogust mootorattureid, oli teistel vist kokkutulek. Esimene pangaautomaat - Nordea oma samal Nørrebrogade'l - oli varustet sabaga rahanõudlejatest. Jyske panga automaat pakkus küll rõõmsalt võimalust sisestada ka ise numbreid, aga keeldus rohkem kui 2000 krooni andmast, mis tõttu otsisin edasi. Oma 15-20 minutit läks kuni Falkoner Alle ja Rolighedsvej nurgal Danske bank'i leidsin, seal ei antud üle 3000 krooni. Naljakas - Eestis on Hansapanga norm küll 10000. Ka Danske bank'i automaadil oli tavapärane Taani pangaautomaatide kultuurierinevus enne väljastada kaart ja siis anda raha. Peale selle annavad automaadid automaatselt raha osalt väiksemates kupüürides või vähemalt küsivad, et millistes kupüürides anda.
Laupäeval oli varikatuse ees salkkond inimesi istumas päris pikka aega, justkui miski pidu v värk. Kuid samas on selline asi siin parkides vist üsna tavaline, Nørrebro park on tegelikult üldse rohkem puiestee kahe tänavakese vahelise muruplatsi laienemine - muruplatsid ja rattateed ning nende vahel mõned puuderead.

Nettos on kaks heas hinnad pooleliitrist õllepurki - muidugi Taani halvima maitsega õlletootjalt Harboe'lt (tervitused K.'le), aga pole hullu - vähemalt on seal sõõm juua. Mitte limonaadi kogus nagu enamikel (ja premium pilsner ka siin pildil).

2 kommentaari:

Liisbet ütles ...

Hej!

Netto on ka minu lemmikpood. Kas teil seal Coop kah on? Sealt leiab igasugust öko-stuffi ja üldse on kauba sortiment parem ja mõned asjad sama hinnaga või isegi odavamad kui Netto's.

lontu lõvikutsu ütles ...

Coopi ei ole näinud, olen Faktas käinud, mis on tiba-tibake ehk kallim, ja Aldis, mis on vist keskmine supermarket ehk ka veidi kallim. Mõnda maad edasi üle linnaosa piiri on ka Kvicki, pole jõudnud veel.

Minu blogide loend