teisipäev, 4. september 2007



Niisiis ... täna peale loengut teemal "kuidas olla välisüliõpilane kopenhaageni ülikoolis" oli ikka veel väga kena ilm. Pöördusin hoopis itta viivale teele ja jõudsin mööda Amagervejd Kastrupi serva umbtänavasse, mille otsast lippasid iga mõne aja tagant mööda lennukid. Vahepeal iga minuti tagant - nõnda, et neid koos raja otsast tõusmas võis näha - vahepeal harvem.

Tegelikult oli enne Amagervej lõppu võimalik pöörata vasakule või paremale, suurem tee läks paremale ja viis ristmikule , kust edasi vasakule pöörates võis sukelduda tunnelisse , mis viib nagu näha lennuraja alt läbi. Enamik lennukeid saab "jalad maast" lahti küll juba enne tunneli peale jõudmist, turbopropeller lennukid saavad veel jalad kõige rutem õhku.

Ahjaa, millal nad meil Ülemiste raja pikendamiseks Tartu maantee tunnelisse kaevavad ja ülemiste järvele betoonkatte peale panevad? Hakkab meenutama juba kuulsat liivaranda puhkusesaartel St. Maartens'is, millest 747'd üle tuhisevad rattad inimeste käeulatuses. (Printsess Juliana lennujaam, maeimäletaenamkus oli link videole miski aja eest kevadel, lingi subjektiks olevat videot ei leidnud - seal oli kolm maandumist järjest - normaalne, madal, aga talutav ja SEEE)

Dragør on külake, kus kunagi oodati praami, umbes nagu meie Virtsu või Kuivastu, ehk veidi suurem siiski, sest ju Sjælland ja Skandinaavia poolsaar on ka veidi suuremad maalapid. Igatahes tõendavad praami ootamist asfalidile joonistet autod ja bussid: Antud asfaldiserv on muust teest eraldatud väikeste graniitkivi tükkidega, selliste põlvekõrgustega. Tänapäeval on tegu muidugi jahtsadamaga, mille reidil avaneb ilus vaade Øresundi sillale ja Piprasaarele , mille taga paistab muidugi Rootsi kõrgeim maja (ilmselt, ei hakka keset ööd kontrollima), kes esindab pildil Malmö linna.
Dragøri majad on üldiselt veidi madalamad ja veidi vanemad, näiteks need:


Aga muidugi võttis mul kõvasti aega seismine teel tunneli juures nii minnes kui tulles, näiteks see või see või see või see või see - okei, viimane on väheke teisetüübiline ja lihtsalt ignoreeris hoiatussilte ja ringipatrullivat kollast vilkuritega mikrobussi. Ei, see ei ole Siberi vangilaagri okastraat! Näe isegi roostes ei ole ju! Ilmselt on tsingitud!
Nõnna läks nii palju aega, et lõpeks oli kodu jõudmisega kiire, et mitte politseile tuledeta sõitmisega vahele jääda - trahv oleks mu kuu aja söögiraha ilmselt läinud.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend