neljapäev, 13. september 2007



Kartulisalat näis valges läbipaistmatus karbis ahvatlev - 800 grammi midagi 13 krooni ööridega. Aga välja näeb selline siis.
Jah, peale kartuli on seal "koor", mis koosneb piimapulbrist ja "piimaproteiinist", soolast, suhkrust, miskist estragoni kraamist, ülipeenestet sibulast, tillist ja veest ning taimeõlist (16%). Säilivusaeg valmistamisest - ligi KAKS KUUD!!! Aga kartulid on siis salati ainus tahke tõsine osa, keedetud, liistakuteks tehtud ... keetsin kolm muna ja porgandeid, mul on kuri plaan püüda seda narrust rikastada enne söömist. Niisiis - kui kunagi räägite taanlastele või sakslastele kartuli salatist, siis - selgitage neile täpselt selle sisemist vahekorda, kartulite suurust, lisakomponente (sibulat hakin ka juurde sinna!) ja hapukoort. Kartulisalat ei ole narrus, mida selle pähe siin Taanis pakutakse!!!

Ülikooli kampuse taga on ümmargune ühiselamu, vist juba korra pildistasin, aga üks veel siis. Wifid levivad sealt ka välja, kahjuks piiratud pääsuga ... nagu kipuvad kõik siinsed võrgud olema.

Kummalise katusealusega maja puutusin juba ka korra, aga topelt ei kärise - Selliseid lahmakaid on paras suur kompleks siin sirgumas-kasvamas.


Kordan ka
sisselõigetega maja, sedakorda vaatena ülikooli humanitaarkompleksi uue osa aknast.


Koduteel mõnisada meetrit enne kodu, sedakorda tulles surnuaia tagant (käisin ühes Faktas, mida seni polnud silmanudki) jäi ette auto -
- numbrita, põletet ... lapsed küsisid mult midagi peale klõpsu tegemist, vastasin vaid "Jeg taler ikke dansk ..." ja lahkusin ... huvitav, kas see auto oli nüüd ka Nørrebro kuulsate rahutuste produkt. Igatahes teine küllalt uus, aga kummalisel kombel nummerdamata. Ahjaa ... siin tänavanurgal kodu juures on paatide müügiga tegelev firma. Päris suuri kaatreid saab kuival maal näha, aga mereni on siit ju oma 2-3 km küll.

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend