esmaspäev, 17. september 2007

Huvitav, kui efektiivne soolase vee põletamine ikka on energeetiliselt?

Võtab kasvõi youtube'i video ja näib küll väga efektne. Kui see uudis RSSi ja minutisse mulle ligi nädala eest jõudis, siis tekkis tahtmine kirjutada, aga kurjad administraatorid lülisid loo ruttu minutis "odd" hulka ja kahtlevad, et tegu on samasuguse vahuga nagu külma termotuumareaktsiooni ümber. Video järgi tundub temperatuur küll kõva olema ja ega muidugi raadiokiirgajast täpselt aru saa, kas ta võtab parasjagu 100 vatti või 10 kilovatti, noh - viimast tegelikult vist siiski saaks aru, aga 100 vatti ja 10 vatti vahel on vahe küll ja pildi järgi näib leek igatahes tugevam ja uhkem kui 10 vatti. Seega usutavasti oleks kasu küll juhul kui kiirgaja 10 kanti jäeb ja optimeerida annab ju kindlasti veel kõvasti, ega muidu seda ideed müügiks kella külge pandud poleks. Või muidugi võib ka pettusmüügiga tegu olla.
Kui vesinik ja hapnik sealt ikka kenasti koos vabanevad katalüsaatorina toimiva soola (kas soolsust on tunduvalt tõstetud selleks?) tõttu ja mainitud 10 vati kanti jääv saatja nähtud leegi jaoks paika peab, siis on ju tõesti hea ideega tegu. Samas võib vesi happestuda või toimuda muid kahtlasema väärtusega kõrvalreaktsioone, aga mida mina keemiast tean. See oli ju mu "parimate" tulemustega õppeaine gümnaasiumi päevil.

Niisiis, olen kaks päeva kenasti tubane olnud. Esimesel otsisin produktiivselt välja ühe kena php põhise lihtsa sisuhaldussüsteemi. Juhuslikult juhtus kätte taanlase Peter Harteg'i tehtud vidin, käinud samas ülikoolis, kus minagi. Õppinud midagi humanitaariast ja arvutitest (saa siis taani keelest aru, isegi kirjutatult). Igatahes - tundub täitsa vinge alus kodulehele, esialgu on leht veidi veel täitmata, aga eks aeg annab aru - viimati seal üle kahe aasta laiutanud käsitöö igatahes tuli likvideerida.

Pühapäeva veetsin uuendades Feisty Fawn'i veel beetarevisionis oleva Gutsy Gibbon'i staatuseni - oojaa - on ilusam küll! Peamine probleem oli küll mõnede teekidega, mis üheks kompileerimiskatseks vaja oli ja mis Feisty's vananenud versioonid olid. Peab ütlema, et palju kiidetud uue funktsionaalsuse peamine osa - graafiliselt konfigureeritav graafika - ei taha küll veel mitte õieti töötada- testimine viskab ette musta ekraani ja sellega tegevus piirdubki (õnneks ei ole nüüd enam restardid ka nii ohtlikud kuivanasti, kui see võis süsteemi üldse jalust lüüa - aga ikka ei taha nuppu 10 sekundit all hoida). Lubatakse ka firefoxil lisatud repositooriumi tuge, et rebane saaks juba ise endale kanu toomas käia. Siis täiendusi ja muidu pluginaid laadida nagu flash ja reklaami blokeerijad.

Halliks ajab C++ kompileerimine. Eriti kummaline on näha, kuidas samast subversioni repositooriumist programm ja programmi all olev teek, mida võiks ka kasutada oma projektide jaoks, mida aga programmi jaoks arendadakse, kuidas nende käitumine tühipalja C liidese (/usr/include/GL/gl.h) suhtes on erinev. Vähemalt üks asi kompileerub ja leiab üles eeldused! See lisab lootust ja teeb ühtaegu meele hapuks, sest süsteem tervikuna ikka ei tööta!

Kaevasin pildiks välja ühe valge auto tagasiteelt Ejer Bavnehøj'st, juba üle kuu aja eest. R. leidis samalt teekonna piltide alt kunagi ilusa musta viiekümnendate Porsche, midagi 356 vms oli margi number. Pidada kallid uunikumid olema. Ja selliseid näeb "patseerimas" hämariku teekestel põldude ja küngaste vahel. Ehk keegi teab, ons seegi mõni pea samaväärne iludus?

Kommentaare ei ole:

Minu blogide loend